Väritreeniä eli Color notans

 

Tänään tuuli yltyi ja ajoi minut piirtelemästä puutarhasta työhuoneelle, sinne maalaustelineen ääreen. Kun edellisestä kerrasta akryyleillä on jo vähän aikaa, katsoin viisaimmaksi  tehdä muutaman nopean väriensekoitusharjoituksen ennen varsinaisen työn aloittamista. Siinä saa mukavasti tuntumaa välineeseen ja aivot kytkeytyvät sopivalle tajuudelle.

 

Colornotans

Harjoitus lyhyesti: katso kuvaa tai näkymää ja sekoita siinä näkemäsi värit mahdollisimman tarkasti. Hyvä menetelmä sekä värien sekoitusharjoituksiin, värien havainnoinnin kehittämiseen, että muistiinpanoiksi.

Yhtenä tärkeimmistä keinoista välttyä paikoilleen pysähtymiseltä on tietojen  ja taitojen  kartuttaminen, uusien opiskelu ja jo aiemmin oppittujen kertaus. Kiinni jääminen siihen tutuimpaan tekniikkaan ja väriskaalaan käy helposti. Jatkuva itsensä kehittäminen on siis tärkeä osa myös taiteilijan työtä.

Artists work is more than just making the paintings. It´s as important for painter to keep studying and practicing, as in any other profession. Today I started with few color notans. It is simple practice, but also very effective. Just look at the picture or scene and mix the colors you see as accurately as you can.

Mainokset